Na Lošinju premiera Uniorjevega pokala v spustu

Konec tedna se na otoku Lošinju začenja težko pričakovani Uniorjev pokal v spustu z gorskimi kolesi – Unior Downhill Cup. Četrta dirka v spustu s Sv. Ivana v Veli Lošinj bo hkrati generalka za prvo dirko svetovnega pokala čez natanko leto dni.

Na največja imena svetovnega spusta na 1,7 km dolgi skalnati progi z 256 m višinske razlike bo treba počakati še leto dni, saj imajo teden dni pred začetkom svetovnega pokala v Lurdu v Franciji kup drugih obveznosti. Brez dvoma pa bodo tudi najmočnejše ekipe na daljavo z zanimanjem spremljale dirko v Kvarnerju, kjer se je v zadnjih tednih mudil tudi kakšen njihov oglednik.

Ta konec tedna bo na štartu okoli 150 tekmovalk in tekmovalcev, večinoma iz Srednje Evrope, pa tudi od dlje. Kdor bo na progi prvič, se bo lahko le čudil, koliko raznovrstnih odsekov so prireditelji iz Atletskega kluba Lošinj in MTB Trbovlje stlačili v ne najdaljšo progo na svetu. Pa tudi tisti, ki so tu že nastopili pred letom, se bodo morali naučiti marsikaj novega, saj so delovne ekipe vso pomlad pripravljale novosti na progi.

Proga bo za prosti trening odprta že v petek, v soboto bo trening potekal od 9. do 14. ure, ob 15. uri se začne polfinalni nastop. Finale bo v nedeljo od 13.30 dalje.