Unior Downhill Cup 2018: Nadaljevanje v Cerknem

Po državnem prvenstvu v parku Javornik druga dirka domače serije v gorskokolesarskem spustu ta konec tedna v parku nad Cerknim. Vrača se poškodovani Jure Žabjek.

Domača serija tekmovanj v gorskokolesarskem spustu Unior Downhill Cup, ki se je konec maja začela v parku Javornik pri Črnem Vrhu nad Idrijo (ta dirka je bila hkrati letošnje državno prvenstvo), se bo ta konec tedna, v soboto 28. in nedeljo 29. julija, nadaljevala v drugem slovenskem bike parku: Bike and fun parku Cerkno na pobočjih tamkajšnjega smučarskega centra.

To bo dirka druge kategorije UCI, poleg slovenskega prinaša tudi točke hrvaškega pokala.

Cerkno je državno prvenstvo gostilo lani in v glasovanju klubov in tekmovalcev osvojilo naziv najboljše prireditve sezone. Hitra sedežnica Počivalo, še hitrejša, a raznolika proga in dobra organizacija Športnega društva Pedal so razlogi, da se vsi radi vračajo v Cerkno.

Na približno 1700 m dolgi progi z višinsko razliko 340 m ni kaj dosti novega, pravi vodja organizacije Martin Rupnik. “Le bolj razrita je kot lani, zdaj je prava proga za spust,” še doda.

Kakšna močnejša tuja konkurenca še ni potrdila udeležbe (prijave so odprte še v četrtek), na štartu pa bodo zaceljeni lanski zmagovalec serije Jure Žabjek (Unior/Devinci Factory Racing), državni podprvak Luka Berginc (KK Črn trn), ki sega k vrhu v evropskem pokalu, pa mlada Marko Niemiz in Žak Gomilšček (oba Sinter Brakes Team), ki sta dosegla prvi zmagi v evropskem pokalu … Monika Hrastnik in Miran Vauh pa si bosta po dveh mesecih neprestanega dirkanja vzela nekaj dopusta.

Spored bo standardni s treningom v soboto od 10. do 18. ure, v nedeljo pa polfinalom od 12. ure in finalnim nastopom od 14.30. Neuradno in družabno pa se vikend lahko začne že v petek zvečer s koncertom skupine Elvis Jackson v okviru festivala Poletje v Cerknem.

Več o DH Cerkno 2018