DH Tršće letos ne bo del serije

Zaradi novega odloka slovenske vlade za preprečevanje širjenja COVID-19, ki ob vračanju s Hrvaške predpisuje karanteno, dirka na Hrvaškem žal ne more šteti za točke serije Unior Downhill Cup oziroma slovenskega pokala.

Z uvrstitvijo Hrvaške na rdeči seznam zaradi števila okužb s koronavirusom in s tem povezanimi omejitvami prehajanja meje smo bili prisiljeni v odločitev, da dirko DH Tršće, ki je na sporedu to nedeljo, 30. avgusta, izključimo iz serije Unior Downhill Cup 2020.

Ker ustreznega nadomestnega termina nismo našli, ne moremo pa zagotoviti, da bo v poznejšem terminu položaj kaj boljši, so se prireditelji odločili, da bodo dirko na ta datum izvedli kot državno prvenstvo Hrvaške v spustu. Zaradi bistveno otežene udeležbe za slovenske tekmovalce pa dirka ne more šteti za točkovanje serije Unior Downhill Cup oziroma slovenskega pokala v spustu. Oteženo bi bilo tudi vračanje za člane organizacijske ekipe serije.

Odlok sicer za nekatere izjeme dovoljuje povratek v Slovenijo brez karantene, a ob opravljenem negativnem testu na COVID-19. Med izjemami so poklicni športniki ter njihovi spremljevalci, delegati ali sodniki, ki bi se na Hrvaškem udeležili uradnih tekmovanj mednarodnih športnih zvez.

Ekipe ali posamezniki, ki se vam kljub omejitvam uspe udeležiti DH Tršće 2020, ste na to dirko vsekakor vabljeni. O vključitvi v serijo Unior Downhill Cup 2021 pa se dogovorimo po zaključku sezone.

Fotografija Matej Damijanić @damijanicphotography