20chocolate Downhill Cup 2024 z “dirko 0” starta 16. marca, sledi 6 dirk za točke

Po testni dirki na Golovcu od maja do septembra v slovenskem pokalu v spustu kar štiri domače dirke, po ena v Avstriji in na Hrvaškem.

20chocolate downhill cup

Koledar slovenskega pokala v spustu 20chocolate Downhill Cup za sezono 2024 je tu! Začenjamo zopet s testnim dnevom na Golovec trails v Ljubljani. Dogodek je pred vrati – v soboto, 16. marca. Prijave so odprte.

Dirkanje za točke se začne s klasiko svetovnega formata, DH Pohorje v Mariboru, v soboto 4. maja. Dirka odpre tudi avstrijski pokal auner Austrian Gravity Series.

Gostitelja druge pokalne dirke na zadnji konec tedna v juniju zaenkrat še ne moremo izdati. Sredi julija sledi še ena klasika, DH Sor’ca na Soriški planini.

Konec julija še enkrat združimo moči z avstrijskim pokalom, slovenski pokal bo prvič gostoval v Lienzu na vzhodnem Tirolskem. Ni tako daleč, kot se sliši, urico in tričetrt vožnje od karavanškega predora.

Tekmovalci v spustu bodo poletne počitnice letos uživali po kapljicah, saj že 18. avgusta sledi vrnitev na Kope. Ni lepšega za pobeg od poletne vročine in to na novo progo!

Pred koncem septembra pa za finale zopet obisk na Hrvaškem, na Sljemenu nad Zagrebom.

20chocolate Downhill Cup 2024

  • 16. marec – Golovec trails test day, Ljubljana – ŠD Golovec trails
  • 4. maj – DH Pohorje, Maribor – Društvo gorskih kolesarjev Pohorje
  • 30. junij – Slovenija (potrditev prizorišča sledi)
  • 14. julij – DH Sor’ca, Soriška planina – TC Soriška planina in ŠD Omikron
  • 27. julij – DH Lienz, Avstrija – Ride Free Osttirol
  • 18. avgust – DH Kope – ŠTD Ojstra rida
  • 22. september – DH Sljeme, Zagreb, Hrvaška – DSR Bike Park Sljeme

Prireditelj državnega prvenstva še ni izbran.

Pokal Slovenije v spust od leta 1993 poteka pod okriljem Odbora za gorsko kolesarstvo Kolesarske zveze Slovenije. Glavni pokrovitelj pokala ostaja slovenska znamka kakovostne čokolade 20chocolate, medijski partner je spletna stran mtb.si.